Social design

post-img

Participeren Meedoen in de samenleving is voor ieder mens belangrijk. Er ontstaat iets moois en bijzonders als makers –met afstand tot de arbeidsmarkt- samenwerken met ontwerpers. Het mooie en waardevolle kledingstuk dat uit deze samenwerking voortkomt heet Reflavour. Beroepstrots Stichting Reflavour is meer dan het maken van aantrekkelijke kleding. Reflavour is een plek waar de makers hun talent laten zien en verder ontwikkelen. Om mensen trots te laten zijn op wie ze zijn en wat ze maken. Reflavour biedt de makers kansen om zich op verschillende terreinen te profileren: de ambacht, de presentatie, het netwerken en samenwerken. Zo werken we aan beroepstrots. Nieuwe kansen Bij Reflavour komen verschillende mensen samen.  Het gaat om meedoen in de samenleving, om ontwikkeling, ervaringen, inspiratie, waardering en ontmoetingen. Door talenten te benutten en een aansprekende omgeving te creëren, genereren we nieuwe kansen. Social Design Bij Reflavour komen kunst, werk, zorg en duurzaamheid samen. Het product wordt gemaakt in een eigen atelier waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werken. De producten worden -op maat- met vakmanschap en plezier gemaakt. De betrokken ontwerper laat zien dat hij waarden als tijd, aandacht en betrokkenheid belangrijk vindt. Bovendien breidt hij zijn portfolio uit met een heel bijzondere samenwerking. Maar het levert meer op: het biedt perspectieven voor een grote groep mensen die niet snel in het reguliere arbeidsproces instroomt. Met mooie nieuwe ontmoetingen, waardering en inspiratie.