Dagbesteding

post-img

Zoek je een inspirerende dagbesteding? Werk je graag met textiel?
Dan is textiel atelier Reflavour misschien iets voor jou. Met elkaar maken we van tweede handskleding of van restanten stof weer nieuwe, draagbare kleding. Een coupeuse en een ontwerper zorgen er voor dat het er goed en hip uit komt te zien. De kleding verkopen we op onze webshop, op markten, in een paar winkeltjes en in Idea Soest.  

Een paar voorbeelden van wat we doen?
We maken zelf stempels om met textielverf de kleding mee te bedrukken. We maken van broeken rokken. We maken rokken wijder door er leuke stoffen aan toe te voegen. We kijken met elkaar naar de nieuwe trends. Zijn bloemen in de mode? Dan gebruiken we bloemenstoffen. Of we maken bloemen stempels.  

Iedereen werkt op zijn eigen tempo. En we hebben gemerkt: met elkaar kom je een heel eind. Belangrijk is dat je al een beetje kan naaien. Een coupeuse leert je verder de trucjes die nodig zijn. De kleding die Reflavour maakt is leuk, hip en verkoopbaar. Daar letten we op. Heb je zelf ideeën over wat je kan doen met kleding? En wil je daar wat mee doen? Met elkaar kijken we of dat binnen Reflavour past.  

Maar we doen nog meer.
Vind je het leuk om op markten te staan? Dat komt mooi uit, want we verkopen onze kleding ook op markten. Zo hebben we al op de ambachtenmarkt in Soest gestaan, op de koningsmarkt in Soest en bij de opening van het Park Vliegbasis Soesterberg. Zo af en toe doen we mee met een kunstproject. Dan kan je je helemaal uitleven met stof. Altijd leuk om te doen. Een keer per jaar organiseren we een modeshow. Wil je op de catwalk lopen? Of help je liever mee de zaal in te richten? Ook komen er regelmatig kunstenaars of modeontwerpers langs. Ze komen met een idee en vragen of wij dat willen maken. En we bezoeken af en toe een ander kledingatelier.  

Waar en wanneer?
Het atelier zit in RegioCultuurcentrum Idea, Willaertstraat 49, Soest Het atelier is open op donderdag en vrijdag van 9.00 – 12.30 Bij voldoende aanmeldingen voor een andere dag, kunnen we ook op andere ochtenden starten.  

Wie?
Wij hebben plaats voor mensen met een burn-out, licht verstandelijke en/of lichamelijke handicap, psychische klachten, als opstap naar de maatschappij na langdurige werkloosheid. Nadat het Persoonsgebonden Budget of de indicatie in orde is en na een eerste gesprek, wordt gekeken of beide partijen een proefperiode willen aangaan. En natuurlijk vind je het werken met stoffen leuk en zit je graag achter een naaimachine.